Boliglån

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

Hvor finder jeg et billigt boliglån ?
Det er de færreste mennesker, som har råd til at købe en bolig kontant eller ved at trække på sin kassekredit – i hvert fald ikke når der er tale om en dansk gennemsnitsbolig. Der er, ligesom med billån og forbrugslån, en række lånemuligheder, når du vil købe hus eller ejerlejlighed.

Et bolig lån finansieres typisk igennem enten banken eller et realkreditinstitut. Begge har den fordel, at de låner penge ud til en favorabel rente. Normalt foregår finansieringen af en bolig ved at du låner 80% af handelsværdien i realkreditinstituttet, 15 % som et boliglån i banken, og de sidste 5% sørger køber normalt selv for i form af en kontant udbetaling. Et boliglån kan fås med enten fast eller variabel rente, og der er både fordele og ulemper ved begge rentetyper.

Det er også muligt at få et afdragsfrit lån, hvor der typisk er afdragsfrihed i 10 år, hvilket betyder, at du ikke afdrager på lånet, men kun betaler renter og bidrag. Ulempen er dog, at du i det lange løb vil komme til at betale en højere rente af restgælden igennem lånets løbetid.

Et boliglån med fast rente har i mange år været en fornuftig løsning – og det er det så vidt stadig – men i modsætning til boliglån med variabel rente, er et fastforrentet lån ikke den billigste løsning lige nu.

Det skyldes at den variable rente følger den generelle markedsrente og den er lav i øjeblikket. Men den variable rente er den risikable løsning, og om få år kan markedsrenten vende og alt i alt blive dyrere end et lån med fast rente.
Der findes også online låneudbydere, som tilbyder lån til bolig på nettet. Nogle online låneudbydere tilbyder endda også, at hvis du er registreret i RKI, så kan du stadig låne i din friværdi i din bolig. Søg på ”boliglån uden sikkerhed RKI” og du vil finde mange firmaer, som kan hjælpe dig.

Læs også artiklerne om Lån penge og minilån

>