Aktier er en god vej til at blive økonomisk uafhængig

  • af
Aktier er en god vej til at blive økonomisk uafhængig

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

At være økonomisk uafhængig er noget de fleste bestræber sig efter, men det er langt de færreste der faktisk bliver det? Og hvad kan det måske skyldes? Har de nogle tricks oppe i ærmet, eller har de bare været heldige?
Det er svært at svare på med sikkerhed, men det er i hvert fald helt sikkert, at der en vis form for systematik til det, når folk får mange penge mellem hænderne.

Det skal selvfølgelig ikke forstås som, at penge er alting, og at uden mange penge, så bliver man ikke lykkelig – det er ikke korrekt. Men tilstedeværelsen bliver trods alt mere behagelig, og mindre stressfuld hvis man har penge til at gøre de ting man elsker. Man behøver altså ikke at være mange millionær, men har man penge nok til, ikke at skulle bekymre sig om udgifter osv., så har man det altså bare bedre.

Én ting de rige har til fælles, at de sjældent kun har én indtægtskilde. Det betyder altså, at de har penge strømmende ind flere steder fra, herunder f.eks. fra investeringer. Derfor kigger vi nu nærmere på, hvordan du kan benytte aktier til at give dig selv endnu en indtægtskilde, og måske endda finde vejen til økonomisk uafhængighed (FIRE) – Fire står for Financial Indepence Retire Early.

Mindsk forbruget – invester mere

Det kan være fristende at bruge meget af sin indkomst på forbrug, men hvis du faktisk benyttede en større del af din indkomst på at investerer i aktier, EFT’er eller obligationer, så vil det på længere sigt give dig flere penge mellem hænderne.
Så de penge du ikke bruger i dag, kan du reelt set forvandle til flere penge, som du så kan bruge senere.
Når du investerer i aktier, er der selvfølgelig også risiko forbundet, og der er ingen garanti for et fedt afkast. Til gengæld er der store chancer for, at du kan tjene gode penge, hvis du gør dit benarbejde grundigt, og sætter dig godt ind i diverse aktier eller ETF’er. Sørg for at lægge en plan, og erkend din tab når de indtræffer, før de løber løbsk.

Enhver kan handle med aktier

Det er i dag blevet så let tilgængeligt at handle med aktier, at enhver kan gøre det. Mange unge mennesker – endda under 18 år er begyndt at interessere sig for aktier, og jo før du starter jo bedre chance har du for at opbygge en solid kapital tidligere i livet.

Der er endda flere og flere unge, der tager de såkaldte studielån, og investerer de penge, netop fordi renten er så lav at det egentlig ikke kræver et meget stort afkast før disse penge reelt set blive ”gratis” at låne. Det er selvfølgelig ikke at anbefale at handle aktier med lånte penge, medmindre man virkelig ved hvad man laver, og generelt skal man være indforstået med, at alle pengene potentielt kan gå tabt – hvis man er meget uheldig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *