Er der ulemper ved samlelån?

  • af
Er der ulemper ved samlelån?

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

Samlelån er på alles læber, og markedsføres som en gunstig løsning for dig der sidder på mange små, dyre lån. Der er altså mange fordele ved samlelån, men er der nogle ulemper? Det skal vi se lidt nærmere på her.  

Hvad er samlelån? 

Det er først relevant at se på, hvad samlelån egentlig kan og hvad samlelån egentlig er. Det er nemlig sådan, at lånebranchen har udviklet sig ret meget de seneste årene. Det vil sige, at betingelserne for lån, er blevet en hel del gunstigere, og der er også kommet et loft på, hvor høje renter et låneselskab kan tage.  

Derfor er der mange der sidder på gamle lån som er indgået på meget ugunstige vilkår, og som måske føler sig fanget i at skulle betale en masse dyre renter og gebyrer hver måned. Da kan løsningen simpelthen være et samlelån. Et samlelån indfrir alle de dyre lån i et større lån, med langt bedre betingelser. Derfor slipper du tit billigere fra et samlelån. Det lyder jo sådan set meget godt, tænker du, men er der nogle ulemper?  

Ulemper ved samlelån  

Et samlelån er som regel meget billigere end at beholde de mange små lån, og det giver dig også et langt bedre overblik over din økonomi. Man kan sige, at det kan opfattes som en ulempe at skulle tage endnu et lån for at dække anden gæld, selv om det gør helheden meget billigere. Ideelt set, ville det jo være det bedste, hvis man selv kunne indfri alle sine lån og dermed være helt gældfri. Men det er jo en utopi for mange, og derfor er det måske ikke en reel ulempe, bare uheldige omstændigheder.  

Man burde nemlig overveje at tage et samlelån, hvis man er ved at miste overblikket. Det er også bare meget rarere kun at forholde sig til en regning i måneden, i stedet for de mange fra forskellige lånesteder og banker, der kræver dyre renter og gebyrer.  

>

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *