Invester og få mere ud af din opsparing

  • af
Invester og få mere ud af din opsparing

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

De fleste af os er udmærket klar over, at det er en god idé at spare penge op. Ved at udsætte dit forbrug og i stedet spare op, baner du vejen for at kunne realisere dine fremtidige drømme ved hjælp af opsparingen. Det kan både være i form af et nyt hus, en jordomrejse, mere frihed eller noget helt fjerde.

Det lyder jo alt sammen skønt. Desværre ved de fleste også, at det kan være et langt og sejt træk at spare op. Afhængigt at dine opsparingsmål kan det tage lang tid at nå det beløb, du sigter efter, og i det hele taget kan opsparing til tider virke en smule enerverende.

Sæt turbo på din opsparing – invester den!

Sådan behøver det imidlertid ikke at være. Der findes nemlig en gylden genvej, som får din opsparing til at vokse hurtigere; potentielt set endda meget hurtigere! Og genvejen? Det er selvfølgelig investering af din opsparing.

Når du investerer din opsparing, er det ikke længere kun dig selv, der sparer op for dig; det gør dine allerede opsparede penge også. Og det smarte ved investering af dine opsparede midler er, at renters rente-effekten får din opsparing til at gå endnu hurtigere!

Lad os tage et eksempel. Du har sparet 10.000 kr. op, og investerer dem nu i et aktiv, der giver 10% i afkast om året. Det betyder, at du første år får 1.000 kr. i afkast, og dermed har 11.000 kr. i alt. Afkastet geninvesterer du nu til samme afkast på 10%, så du det efterfølgende år får 10% af 11.000 kr., altså 1.100 kr. i afkast.

Det lyder måske ikke af meget, men over 10 år vil dine 10.000 kr. blive til 25.937 kr. Forestil dig så, at du sideløbende med dette afkast løbende placerer din øvrige opsparing til samme afkast på 10% – så begynder det at blive rigtig sjovt!

Hvad kan jeg investere i?

I princippet kan du investere i alt, der giver en form for afkast – det være sig aktier, obligationer, ejendomme, forex, CFD (læs mere om cfd her) eller hvilket som helst andet investeringsaktiv. Du kan læse meget mere om de forskellige investeringsmuligheder her. I starten gælder det blot om at få sparet nogle få tusinde kroner sammen, så du kan komme i gang med din første investering. Så snart snebolden ruller, vil du opleve, at investeringer for alvor sætter fart på din opsparing!

>

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *