Isolering af brugsvand

  • af
Isolering af brugsvand

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

Du kan nemt spare penge ved at isolere varmeanlæg og varmerør. Det kan samtidig også gøres både nemt og billigt. Her kan du læse lidt om hvorfor det er en god ide at efterisolere. 

Hvornår bør du overveje at isolere varmeanlæg og varmerør?

Varmeanlæg og rør vil miste en stor andel af varme, hvis de ikke er isolerede. Det er en ret enkel opgave at isolere både anlæg og rør, så du bør have det som førsteprioritet hvis du vil energiforbedre din bolig.

Det kan aldrig svare sig ikke at isolere varmeanlæg og varmerør. Hvis fyret eller dele af varmeanlægget og varmerør befinder sig i et uopvarmet rum, så vil det giver ekstra god mening. Det er også en god ide, fordi varmerør uden isolering afgiver varme i rummet. 

Bruger du rummet til madvarer, så er det ret sandsynligt at du faktisk helst ikke vil have rummet opvarmet. 

Især ældre kedler, dsv. fra før år 2000, vil have det største varmetab. Det kan godt være  værd at overveje, om du bør skifte kedlen med en ny og mere effektiv, som også er kondenserende.  

Isolering af varmtvandsrør

Der kan være mange grunde til at få foretaget isolering af brugsvand.Der vil opstå varmetab, hvis rørene løber de f.eks. gennem uopvarmede eller kolde rum. Det vil også ske hvis vandet skal transporteres igennem mange meter rør, inden det når frem til sit bestemmelsessted. Det kan bedst svare sig for dig, at få foretaget isolering af rør som er varme året rundt. Altså rør med varmt brugsvand. Du vil også opnå en god besparelse, af at isolere vandrør som kun er varme om vinteren. Her tænker vi på rørene der transporterer varmt vand til radiatorer og gulvvarme. Er den eksisterende isolering af rørene til opvarmning af huset eller rørene til det varme brugsvand under 30mm, så er der god grund til at overveje at få rørene efterisoleret. 

Hvilke fordel får du ved efterisolering?

Fordelene ved rørisolering er, at du mindsker varmetabet væsentligt. Du vil også kunne mærke en økonomisk forbedring, fordi du ikke længere fyrer for gråspurvene. Du vil også forbedre indeklimaet samt  sidst men ikke mindst forøge værdien af boligen. 

Hvis varmeanlægget er placeret i kælderen, vil det langt bedre kunne svare sig at få isoleret varmerørene og få opsat en radiator som varmekilde. Så kan du langt bedre styre varmen mere effektivt. Du har mere kontrol over temperaturen i kælderen, du slipper for varmespild og samtidig undgår du også problemer med skimmelsvamp.

>

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *