Kan det betale sig at låne til investeringer?

  • af
Kan det betale sig at låne til investeringer

Vi viser reklamer for låneudbydere og dækker ikke nødvendgivis hele markedet for låneudbydere

Det kræver ofte overskud at lave mere overskud. I dagens Danmark kan det dog for nogle være svært blot at få råd til de gængse regninger og hverdagens forbrug.

Derfor kan det også være at du sidder og tænker på om det kan betale sig at optage et lån til investering, for herefter at forvandle de lånte penge om til et endnu større overskud.

Nogle vil helt klart mene nej, mens andre vil sige det modsatte. Svaret er altså ikke entydigt, men du kan læse med her og blive lidt klogere på dine muligheder.

Opstart koster

På en måde kan man sige at alt opstart koster, der er i hvert fald ikke ret mange virksomheder der kan startes gratis, så uanset om du ønsker at starte din egen virksomhed, udleje ejendomme, investere i aktier eller noget helt andet, så vil der være omkostninger forbundet hermed, og ligeledes en risiko for at det ikke går.

Så i første omgang skal du spørge dig selv om det er en risiko du er villig til at løbe, og hvor meget du evt. har råd til at miste eller sidde tilbage med af gæld hvis det går galt.

Forskellige investeringer

Der er stor forskel på hvilke investeringer du påtænker dig at foretage med de lånte penge.

Det kan være at du vil prøve kræfter med aktiemarkedet, investere i start-up-virksomheder, købe obligationer eller noget helt fjerde.

Jo højere risiko, jo større gevinst er der ofte, men et godt råd er ikke at lægge alle dine æg i en kurv. Låner du f.eks. 50.000 kr. bør du altså ikke investere dem alle i at købe aktier i bit-digital eller Tesla osv. vælg i stedet for flere investeringer, så du spreder din risiko ud.

Hvad koster dit lån?

Du skal selvfølgelig også kigge på hvad dit lån koster, for jo dyrere et lån du tager, jo mere skal du selvfølgelig tjene. Det er altså væsentligt bedre at låne i din friværdi til 0,5 % i rente, end det er at tage et kviklån der koster 19%.

Derudover skal du altid regne på om du har råd til at betale ydelsen på lånet selvom din investering skulle gå tabt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *